Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okulu Ziyareti

30.12.2022 09:46

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra CEYHAN’ın yürütmekte olduğu Alternatif Eğitim Uygulamaları Dersi kapsamında Muş merkez ilçesine bağlı Alican Köyü’nde yer alan Alican İlkokulunu ziyaret etti. Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan CEYHAN “Birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de uygulanmaktadır. Sınıf öğretmenleri ilk atandıklarında büyük oranda köy okullarına atanmaktadırlar. Bu okullar müstakil sınıflı ya da birleştirilmiş sınıflı olabiliyor. Alternatif eğitim uygulamaları dersinde farklı alternatif eğitim uygulamalarından bahsediyoruz ancak birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitim öğretim faaliyetleri daha çok zaman ayırdığımız bir konu. Bu kapsamda derste teorik olarak anlattığımız birleştirilmiş sınıflı köy okulunu öğrencilerimizin görmesini, okulun öğretmeniyle tanışıp tecrübelerini dinlemeleri ve bir sınıf öğretmeni adayı olarak öğrencileri gözlemlemeleri için bu ziyareti gerçekleştirdik. Üniversitemizin bize tahsis ettiği araçla köy okuluna gittik. Öğrencilerimizle okulun fiziksel şartlarını incelemek üzere okulu gezdik. Daha sonra öğrencilerimiz okulun öğretmenine birleştirilmiş sınıflı bir köy okulunda öğretmen olmanın zorlukları, kolaylıkları, ders işleme düzeni ve eğitime ait konularla ilgili sorular sordular ve okul öğretmeniyle sohbet ettiler. Öğrencilerimiz okuldaki öğrencilerle yakından ilgilendiler. Okulun öğretmeni örnek bir ders anlatımı yaptı ve öğrencilerimiz bu dersi gözlemlediler. Okuldan ayrılmadan öğretmen adayları okuldaki öğrenciler için hazırladıkları hediyeleri verdiler ve bu öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Okul öğretmenine misafirperverliği ve bize vakit ayırdığı için teşekkür ederek okuldan ayrıldık. Son olarak okul önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek etkinliğimizi tamamladık. Bu ziyaret için bize gerekli desteği sağlayan  Sayın Rektörümüze, Eğitim Fakültesi Dekanımıza ve sekreterliğine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.