Birleştirilmiş Sınıf, YİBO ve Taşımalı Okullarda Öğretmenlik Yapan Bir Öğretmenin Tecrübeleri

29.12.2022 21:46

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra CEYHAN’ın yürütmekte olduğu Alternatif Eğitim Uygulamaları Dersi kapsamında bu alanda tecrübeli bir öğretmeni ile buluştu Dersin yürütücüsü CEYHAN konuyla ilgili; “Alternatif Eğitim Uygulamaları dersi kapsamında birleştirilmiş sınıf, yatılı bölge okulu (YİBO) ve taşımalı eğitim uygulamalarından bahsediyoruz. Dönem boyunca teorik olarak işlediğimiz konularla ilgili öğrencilerimizin sorularını cevaplaması ve tecrübelerini paylaşması için Muş Alparslan Üniversitesi İlkokulu Müdürü Naim Erdoğan’ı dersimize davet ettik kendileri yoğun işlerine rağmen bizi kırmayarak dersimize geldi. Erdoğan birleştirilmiş sınıflı köy okulunda öğretmenlik, YİBO’ da öğretmenlik ayrıca YİBO’ da öğrencilik yapmıştır. Konuğumuz önce genel hatlarıyla alternatif eğitim uygulamalarından kendi öğrencilik, öğretmenlik ve yöneticilik hayatından bahsetti. Daha sonra öğrencilerimizin konuya ilişkin sorularını cevapladı, yaşamış olduğu tecrübeleri aktardı. Bu tecrübeleri ve yaşanmışlıkları dinlemek öğrencilerimizin dikkatini çekti. Tecrübeleri canlı bir kaynaktan dinleyen öğrencilerimiz bu dersten keyif almış ve konuğumuzun aktardıklarından istifade ettiklerini belirtmişlerdir. Dersimizi toplu fotoğraf çekimiyle sonlandırdık” dedi.