Köy Okuluna Anlamlı Ziyaret

05.12.2022 07:14

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Emir Feridun ÇALIŞKAN’ın yürütmekte olduğu Alternatif Eğitim Uygulamaları Dersi kapsamında Muş merkez ilçesine bağlı Alican Köyü’nde yer alan Alican İlkokulunu ziyaret etti.Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Çalışkan “Sınıf Öğretmenliği öğretim programında yer alan Alternatif Eğitim Uygulamaları dersi kapsamında öğrencilerimize diğer alternatif eğitim uygulamalarının yanında birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim ve öğretimin nasıl gerçekleştirildiğini anlatıyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birleştirilmiş sınıflı okulların sayısı oldukça fazla. Öğretmenlerimizin ilk atamaları da kırsalda genellikle bu tür okullara yapılmaktadır. Dolayısıyla lisans eğitiminde köy gerçeğini, köy okullarını, birleştirilmiş sınıfları, taşımalı okulları, yatılı bölge okullarını tanımaları çok önemli. Bu amaçla öğrencilerimizle Alican İlkokuluna ziyaret planladık ve bugün bunu gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin köy okulundaki öğretmenimiz Ayşe Gürbüz’ün deneyimlerini yerinde dinledikleri, amacına ulaşan bir etkinlik oldu. Öğretmen adaylarımız köy okulundaki öğrencilerle oyunlar oynadı, onlar için aldıkları kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeleri dağıttı. Ayrıca bir öğrencimizin babası da köy okulundaki öğrencilere hediye olarak kışlık giysi gönderdi, bunları da ulaştırdık. Ardından öğretmen adaylarımız sınıfta küçük de bir drama etkinliği sergiledi. Son olarak okul önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek etkinliğimizi tamamladık. Bu etkinliğimiz için üniversitemiz gerekli ulaşım desteğini sağladı.  Bu bağlamda etkinliğimize destek verip kolaylaştıran Sayın Rektörümüze, Eğitim Fakültesi Dekanımıza ve sekreterliğine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.